Schuifsystemen

Bij Raamtechniek kunt u terecht voor verschillende soorten schuifsystemen in diverse materialen, of het nu voor binnen of voor buiten is. Schuifdeuren in huis werden in 2018 een grote trend en zijn daarna eigenlijk nooit meer weggegaan. Je komt ze tegen in ieder interieurmagazine. Ze zijn modern en strak en stralen luxe uit, maar voegen tegelijkertijd ook veel charme toe aan een woning of een tuin. Ze zijn bijvoorbeeld ideaal om een overkapping mee af te sluiten, zodat u ook in de winter heerlijk kunt genieten van uw tuin. De schuifsystemen van Raamtechniek zijn van de hoogste kwaliteit en ze kunnen vakkundig voor u geplaatst worden door onze monteurs!

Kunststof schuifsystemen

Raamtechniek onderscheid 4 type schuifsystemen. Allen hebben hun specifieke kenmerken die we hierna kort en bondig toelichten.

Bekijk kunststof schuifsystemen

Aluminium schuifsystemen

Een aluminium schuifpui heeft tegenwoordig een hoge isolatiewaarde en is verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. Daarnaast hebben we bij Raamtechniek ook harmonicadeuren van aluminium. HS Brio is een vouwwandsysteem dat geproduceerd wordt met houten of aluminium harmonicadeuren. Dit systeem is ideaal als toegang tot een terras of balkon. De harmonicadeuren worden gemaakt op basis van de Naturo-profielen met inbouwdiepten van 68 mm en 76 mm.

Bekijk aluminium schuifsystemen

Houten schuifsystemen

Hout heeft van nature isolerende eigenschappen, waardoor een houten schuifpui een duurzame keuze is. Daarnaast blendt hout op een natuurlijke manier in de tuin. Dit biedt een interessante manier om uw interieur te verbinden met de tuin, het terras of het balkon. Een schuifpui van hout is een opmerkelijk decoratief element in elk interieur. Bij Raamtechniek, gevestigd in Houten (nabij Utrecht) is een schuifpui verkrijgbaar in meerdere houtkleuren en andere kleuren.

Bekijk houten schuifsystemen

Wat is een schuifdeur

Een schuifdeur is geen deur zoals je gewend bent. Hij hangt namelijk niet met scharnieren in een deuropening, maar aan een schuifsysteem boven de opening van de deur. Een schuifsysteem bestaat uit een rails waar de deur overheen schuift als hij open of dicht gaat. Als je de deur dicht doet, valt hij voor de opening en als hij open wordt gezet, valt hij voor de muur. Voor de stijl van een schuifdeur heb je veel opties. Je vindt ze in diverse materialen, zoals aluminium, kunststof en hout. In sommige gevallen wordt staal ook gebruikt, maar dit materiaal is minder populair omdat de isolatiewaarde lager ligt dan bij andere materialen.

De voordelen van een schuifpui in huis of in de tuin

Een schuifdeur is een prachtige toevoeging voor uw huis, maar naast het feit dat het mooi is, is het ook erg praktisch. Ten eerste kunt u met behulp van een schuifsysteem veel ruimte in huis besparen. De deur hoeft immers niet open te kunnen slaan, aangezien u hem gewoon opzij kunt schuiven, over de muur heen. Dat betekent dat u een hele hoek extra overhoudt aan ruimte. Een schuifdeur is dus ideaal voor kleinere ruimtes. Een schuifdeur kan daarnaast ook gebruikt worden voor het afschermen van spullen, in plaats van het afsluiten van een ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de tv die u kunt afschermen wanneer u hem niet gebruikt, of andere stukken apparatuur die niet heel mooi staan in een ruimte. Vandaag de dag worden er ook vaak schuifsystemen gebruikt voor kledingkasten of inloopkasten, om ruimte op de slaapkamer te besparen.

Een schuifsysteem is echter niet alleen ideaal voor een kleine kamer, ook voor grote open ruimtes kunt u zo’n systeem goed inzetten. Denk bijvoorbeeld aan het verdelen van een grote ruimte in meerdere gedeeltes. Dit is eenvoudig te realiseren met behulp van schuifdeuren. Een mooi alternatief voor een room divider. U kunt ervoor kiezen om dit met dichte deuren te doen, zodat u echt meerdere kamers krijgt met meer privacy. Maar het is ook mogelijk om glas in de deuren te zetten, waardoor de ruimte nog steeds heel open oogt. Zo blijven de kamers ook lekker licht, omdat het glas veel daglicht binnenlaat.

Verschillende materialen voor schuifsystemen

We hebben het al kort benoemd, maar er zijn diverse materialen waar u voor kunt kiezen voor uw schuifpui. Bij Raamtechniek heeft u de keuze uit aluminium, kunststof en hout. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen stijl en voor- en nadelen. Welk materiaal het beste bij u past, hangt dus af van wat uw wensen zijn en wat voor interieur u heeft. Hout is een materiaal dat veel charme toevoegt aan een woning of gebouw. Het is een warm materiaal, dat vooral goed past bij klassieke en landelijke woningen. Het is erg duurzaam en gaat vaak zelfs langer mee dan een huis zelf, maar het heeft wel veel onderhoud nodig. Een groot voordeel van hout als materiaal is dat u het zo vaak u maar wilt een ander kleurtje kunt geven. Er is makkelijk overheen te schilderen. Daarnaast is hout goed isolerend. Het houdt veel warmte vast en houdt de kou buiten. Ook geluid wordt voor een groot deel gedempt door een houten schuifpui. Hout is over het algemeen wel wat duurder dan kunststof, maar gaat dan ook wel langer mee.

Kunststof is een erg populair materiaal voor kozijnen en schuifpuien. Dat is vooral omdat het zo onderhoudsarm is. Er af en toe met een doekje overheen gaan is in de meeste gevallen genoeg. Het is vaak ook het meest voordelige materiaal en het isoleert erg goed. Als u voor kunststof wil gaan, kunt u kiezen uit zo’n 40 verschillende fabriekskleuren. Het enige nadeel aan kunststof is dat het wat makkelijker beschadigt dan aluminium en hout, aangezien kunststof profielen vaak hol zijn. Als er dus veel kans is op beschadiging in uw woning of gebouw, is kunststof waarschijnlijk niet het meest geschikte materiaal om voor te kiezen. Aluminium is het duurste materiaal van de drie, maar ook het lichtste en het sterkste. Vanwege de industriële look van het materiaal is het erg populair voor moderne woningen of gebouwen. Aluminium schuifsystemen kunnen in iedere RAL-kleur geproduceerd worden, dus de kleurkeuze is ook ruimer dan bij kunststof.

Een offerte aanvragen voor uw ideale schuifsysteem

Heeft een keuze kunnen maken in wat voor schuifsysteem u wilt, in welk materiaal en in welke kleur? Dan kunt u snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen op onze website. Vervolgens krijgt u van ons zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte toegestuurd voor het door u gekozen product, zodat u meteen weet wat het kostenplaatje gaat worden. U kunt ook een offerte aanvragen voor meerdere producten. Heeft u naar aanleiding van de offerte nog vragen of opmerkingen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij beantwoorden graag al uw vragen en geven indien nodig gratis advies. Mocht u akkoord gaan met de offerte, dan zorgen wij dat u de producten zo spoedig mogelijk in huis hebt. Onze levertijden liggen gemiddeld tussen de 4 en 6 weken. Mocht u de montage van de producten zelf willen verzorgen, dan kunnen wij u indien gewenst een aantal tips meegeven. Laat u dit toch liever door een professional doen? Dan verzorgen onze vakkundige collega’s graag de montage van de producten voor u, zodat u zeker weet dat alles goed wordt geïnstalleerd.