Kozijn Aluminium

Onze aluminium kozijnen zijn vooruitstrevend op het gebied van isolatie techniek, wat ze de perfecte keuze maakt als u uw huis wilt verduurzamen. Van oudsher heeft aluminium het imago een koud materiaal te zijn, maar in de laatste jaren hebben technische ontwikkelingen ervoor gezorgd dat het mogelijk is om aluminium kozijnen even isolerend te maken als kunststof kozijnen. Daarnaast hebben ze een moderne, strakke uitstraling die de buitenkant van een huis zeker zal sieren. Overweegt u aluminium kozijnen voor uw woning of kantoorgebouw?

De voordelen van aluminium kozijnen

Zoals we hierboven dus al benoemden, heeft aluminium als materiaal een hoop voordelen. Ook als het wordt gebruikt voor het produceren van kozijnen. Ten eerste geven kozijnen van aluminium een gebouw een strakke, moderne uitstraling. Hiermee passen ze dus ook bij ieder soort gebouw, van een woning tot een zakelijk pand. Ze zijn hierdoor erg geschikt voor nieuwbouwprojecten, maar ook juist om klassieke en landelijke woningen een meer modern of industrieel uiterlijk te geven. De aluminium profielen zijn in een hoop verschillende lichte en donkere kleuren te krijgen, waardoor u de kozijnen eenvoudig kunt aanpassen op de stijl die u voor ogen heeft voor uw woning of kantoorgebouw.

Daarnaast is aluminium een ongelooflijk sterk materiaal. Een erg betrouwbaar materiaal om te gebruiken voor kozijnen. Het zet niet uit en krimpt niet bij extreme hitte of kou. Ook neemt het geen vocht op en trekt het nauwelijks vuil aan. Hierdoor hebben kozijnen van aluminium een erg lange levensduur. Het feit dat het materiaal zo sterk is maakt het erg geschikt voor grote deuren en ramen, denk bijvoorbeeld aan aluminium schuifpuien. Aluminium kozijnen zijn ook 100% te recyclen en dus duurzamer dan veel andere materialen die worden gebruikt voor het produceren van kozijnen. Ten slotte is het een onderhoudsvrij materiaal, omdat het dus zo weinig vuil aantrekt. Een woning vergt over het algemeen al genoeg onderhoud, dan is het wel zo prettig dat u in ieder geval weinig hoeft om te kijken naar de kozijnen. Af en toe een doekje eroverheen en de ramen lappen is voldoende.

De nadelen van aluminium kozijnen

Er zitten in sommige gevallen ook enkele nadelen aan kozijnen van aluminium, die wel belangrijk zijn om te weten voordat u uw keuze maakt. Ten eerste is aluminium over het algemeen duurder in aanschaf dan bijvoorbeeld hout of kunststof. Hoe groot dat prijsverschil is, verschilt nogal en je moet natuurlijk wel bedenken dat het een reden heeft. Een ander nadeel is dat beschadigingen aan aluminium kozijnen soms lastiger te repareren zijn dan bij andere materialen. Een aluminium kozijn is namelijk niet zo eenvoudig te bewerken als een kozijn van hout. Mocht de kans op beschadiging in uw woning of kantoorgebouw erg groot zijn, dan is aluminium misschien niet de beste keuze. Bedenk wel dat een aluminium kozijn niet makkelijk te beschadigen is.

Daarnaast is het ook niet zo makkelijk om de verf van een aluminium kozijn bij te werken als het is bij een houten kozijn. U kunt niet zomaar een nieuw laagje verf aanbrengen op het aluminium, aangezien verf niet heel goed hecht op dit materiaal. Als u van plan bent regelmatig uw kozijnen te verven, dan is hout misschien een betere optie.

Verschillende soorten ramen voor uw aluminium kozijn

Mocht u al zo ver zijn dat u de keuze heeft gemaakt om aluminium kozijnen te laten plaatsen, dan komen we bij het volgende punt: wat voor raam wilt u erin laten zetten? U heeft bij ons de keuze uit een vast raam, een kiep-raam, een draai-raam, of een draai/kiep-raam. Wanneer u niet van plan bent het raam ooit open te zetten, kunt u gerust kiezen voor een vast raam voor uw aluminium kozijnen. Dit betekent wel dat het raam dus nooit open kan, of u moet er weer een ander raam in laten zetten. Maak dus een bewuste keuze. Als het raam voor een kleine ruimte bedoeld is, of een ruimte die alleen af en toe een klein beetje frisse lucht nodig heeft, dan kunt u uw aluminium kozijnen voorzien van een kiep-raam. Zo’n raam kunt u op een kiertje openzetten, zodat er een beetje frisse lucht naar binnen komt, maar het kan niet volledig open.

Mocht u toch van plan zijn het raam soms helemaal open te zetten, bijvoorbeeld omdat een ruimte veel frisse lucht nodig heeft of gewoon omdat u dat fijn vindt, dan is de beste optie voor uw aluminium kozijnen een draai-raam. Zo’n raam kunt u volledig openzetten. Let er wel op dat een dergelijk raam meer ruimte in beslag neemt dan een kiep-raam. Als u twijfelt over de frequentie en de manier waarop u uw ramen open wilt kunnen zetten, dan is een draai/kiep-raam de beste keuze. Zo’n raam heeft een draai- en een kiepstand, zodat u in iedere situatie kunt kiezen hoe ver u het raam wilt openen.

Een offerte aanvragen voor uw droomkozijnen?

Wanneer u voor uzelf goed overwogen keuzes heeft gemaakt voor het materiaal van de kozijnen en het type raam dat het meest geschikt is voor uw woning of kantoorgebouw, kunt u eenvoudig een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. Tijdens zo’n aanvraag geeft u uw gegevens en uw voorkeuren aan ons door. Vervolgens doen wij ons best om u zo snel mogelijk te voorzien van een gedetailleerde offerte. Mocht u naar aanleiding van deze offerte nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij voorzien u indien gewenst graag van gratis advies.

Naast deskundig advies en een snelle service bieden wij bij Raamtechniek enkel producten voor voordelige prijzen. Wanneer u iets bij ons bestelt, kunt u er ook vanuit gaan dat wij het snel bij u leveren. Gemiddeld is de levertijd bij ons zo’n 4 tot 6 weken. Mocht u van plan zijn om de bestelde producten zelf te gaan monteren, dan kunnen wij u indien nodig nog e