Harmonikadeur

De voordelen van een harmonica schuifpui

Vouwdeuren, zoals een Harmonica schuifpui, zijn een trend die we steeds vaker terugzien bij mensen in huis. Het was in eerste instantie vooral een trend voor buiten, bijvoorbeeld voor een overkapping of een tuinhuis. Vandaag de dag worden vouwdeuren echter ook steeds meer binnenshuis gebruikt, omdat mensen de behoefte hebben om buiten naar binnen te halen. Vouwdeuren zijn ook een perfecte keuze om als deur naar buiten te gebruiken, omdat je ze ook deels open kunt zetten als je binnen wil zitten, maar toch van de buitenlucht wil genieten. Heb jij een harmonica schuifpui ooit overwogen voor jouw woning?

Verschillende soorten schuifpuien

Er zijn veel verschillende ontwerpen mogelijk voor een harmonica schuifpui. Daarnaast kunt u ze ook in diverse materialen krijgen, zoals kunststof, aluminium en hout. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen stijl en voordelen. Het meest logisch is natuurlijk om te kiezen voor hetzelfde materiaal dat u heeft voor de kozijnen in uw huis. Of in ieder geval hetzelfde als de kozijnen aan de gevel waar het om gaat. Zo geeft u uw huis een mooie, harmonieuze uitstraling. Dat is niet alleen mooi om te zien, het heeft ook nog eens een positieve invloed op de verkoopwaarde van uw huis. Naast de keuzes aluminium, kunststof en hout zien we vandaag de dag ook wel eens stalen harmonica schuifpuien voorbijkomen, maar dit geeft wel snel een kille uitstraling en de isolatiewaarde ligt een stuk lager dan bij de andere materialen.

Een houten harmonicadeur zal er zeker schitterend uitzien en extra charme toevoegen aan een woning of gebouw. Het enige dat dit materiaal vaak minder aantrekkelijk maakt voor mensen, is het feit dat er veel gedaan moet worden aan onderhoud om het materiaal mooi te houden. Toch betekent dit wel dat wanneer u de houten deur goed onderhoudt, hij een erg lange levensduur zal hebben. Vaak zelfs nog langer dan die van kunststof of aluminium. Als de rest van uw huis al houten kozijnen heeft, is hout natuurlijk een voor de hand liggende optie voor de vouwdeuren. En een groot voordeel van hout als materiaal is dat u het zo vaak u maar wilt een ander kleurtje kunt geven.

Aluminium en kunststof vouwdeuren

Kunststof is een erg populaire keuze om als materiaal te gebruiken voor een harmonica schuifpui in huis. Dit omdat het erg onderhoudsvriendelijk is en over het algemeen ook het meest betaalbare materiaal dat u kunt kiezen. Daarentegen is het wel een wat minder robuust materiaal, aangezien het kunststof profiel vaak hol is vanbinnen. Het zal dus eerder beschadigd raken dan hout of aluminium. Wanneer de vouwdeur niet al te vaak geopend en weer gesloten wordt en dit op een voorzichtige manier wordt gedaan, dan is het geen enkel probleem. In een huis met kinderen is kunststof echter niet de beste keuze voor een vouwdeur, aangezien het risico op schade dan groter is.

Aluminium is het lichtste materiaal dat u kunt kiezen voor uw harmonica schuifpui. Hierdoor is de deur ook eenvoudiger te openen en te sluiten dan deuren van andere materialen. De bewegende onderdelen van de schuifpui zullen hierdoor ook langer meegaan dan bij andere materialen. Daarentegen is aluminium wel het duurste materiaal voor een vouwdeur, maar dat is natuurlijk ook niet voor niets. Een aluminium schuifpui past vooral erg goed bij een woning met een moderne uitstraling, waar de deur het gevoel van luxe nog verder kan versterken.

De afmetingen van de harmonica schuifpui

Naast het materiaal dat u kiest voor een schuifpui, is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat de afmetingen van de schuifpui moeten zijn. U kunt een harmonica pui bij ons namelijk krijgen als 2 delig, 3 delig, 4 delig of 5 delig. Dit zijn dan eigenlijk de aantal deuren die het schuifsysteem nodig heeft om de opening te dekken die u voor ogen heeft. Mocht u hier nog over twijfelen, dan kunt u de opening opmeten en contact met ons opnemen voor gratis advies. Zo weet u zeker dat u het juiste product aanschaft.

Een offerte aanvragen voor uw ideale schuifpui

Wanneer u zowel een keuze heeft gemaakt voor een materiaal als een afmeting, kunt u bij ons eenvoudig een offerte opvragen via de website. In deze offerte geeft u uw contactgegevens, adresgegevens en uw voorkeuren voor het product door. Vervolgens krijgt u van ons zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte voor het door u gekozen product. U kunt ook meerdere producten kiezen voor één offerte.

Mocht u naar aanleiding van de offerte nog vragen of opmerkingen hebben, dan bent u vrij om contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden graag al uw vragen. Ook nadat u akkoord hebt gegeven op de offerte, kunt u nog rekenen op onze service. Wij leveren de producten altijd zo snel mogelijk, gemiddeld binnen 4 tot 6 weken. Indien gewenst verzorgen onze vakkundige collega’s ook de montage voor u, zodat u zeker weet dat dit goed gebeurt. Ook daarna staan wij nog altijd voor u klaar, mocht u nog vragen hebben of tips willen voor uw nieuwe harmonica schuifpui!